hundlyssnaren

En blogg med tips om hur du förbättrar din kommunikation med hunden och blir en bättre flockledare. Även träningstips och hälsotips för din hund.

Troll

Publicerad 2015-01-25 17:21:48 i Allmänt,

I torsdags var jag och träffade Troll och hans Matte Helena. Troll är en otroligt snäll och vacker Schäferhane på drygt 2 år. Han är från Tunisien där Helena bodde då hon skaffade Troll och när hon flyttade hem till Sverige så fick han följa med.

Helena har problem med att Troll blir väldigt intensiv när det kommer besök. Han hoppar och blir allmänt uppe i varv. Dessutom drar han hårt i kopplet och har problem vid hundmöten. Han har fokus på omgivningen och spejar i stället för att fokusera på Helena.

 

När jag kom så var han instängd i köket med hjälp av en barngrind. Jag ignorerade honom totalt och han reste sig inte ens upp utan låg lugnt kvar på golvet i köket bakom grinden. Jag bad Helena öppna grinden efter någon minut och genast satte hoppandet i gång. Jag ignorerade honom så gott det gick men tog till sist lugnt tag i halsbandet för att leda honom in i köket igen och stänga grinden. Efter bara en halv minut så öppnade jag och släppte ut honom igen (fortfarande utan att titta på honom), varpå cirkusen satte i gång igen. Detta upprepade vi många gånger de närmaste 45 minuterna. Det gäller att vara lugn och inte bli irriterad på hunden. Bara fortsätt visa att han inte får vara med om han inte kan visa ett artigt beteende.

Andra hundar accepterar inte ett sådant ouppfostrat och oartigt beteende och det ska heller inte vi människor göra.

Helena och jag pratade lite om hur hon skulle hantera honom inomhus och hur hon ska komma tillrätta med draget i kopplet och rusningen nerför trapporna. Jag visade henne även hur hon aktiverar Troll genom att lära honom nya konster, träna lydnad inomhus etc. Dels för att han ska få utlopp för hundars behov av att få jobba, men också för att han ska uppfatta henne som en intressant flockledare som tar initiativ till aktiviteter. Dessutom stärks relationen mellan hund och människa genom lek och träning.

Hundmöten och träning utomhus kommer jag att hjälpa Helena och Troll med inom några veckor.

 

Kommentarer

Postat av: Helena

Publicerad 2015-01-29 18:16:41

För varje dag blir han bättre och bättre. Nu bryr han sig inte så mycket om vad jag gör när vi är hemma. Troll går lugnt och lägger sig på sina speciella platser som han har :). När Heykel kommer hem är han nyfiken och glad men han hoppar inte längre. Han går fram och nosar sen går han och lägger sig igen. Jag gosar bara med honom när jag ropar på honom nu och ibland försöker han att komma till mig, men när han inte får respons av mig så går han lugnt iväg igen. Det är helt fantastiskt. Tusen tack.

Svar: Minns du att jag sa att du hade ett lättsam hund och han bara behövde få svar på sina "frågor"? :) Nu får han det och svaret blir från dig varje gång "Du kan lita på mig, jag har ledarskapet och tar allt ansvar, du kan lugnt känna dig trygg". Bravo Helena!
Camilla

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Camilla

Jag är utbildad Dog Listener av Jan Fennell i England och hjälper människor och deras hundar till en mer harmonisk tillvaro. Kolla gärna in min hemsida: www.hundlyssnaren.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela