hundlyssnaren

En blogg med tips om hur du förbättrar din kommunikation med hunden och blir en bättre flockledare. Även träningstips och hälsotips för din hund.

Våra hundars vanligaste hälsoproblem

Publicerad 2015-11-16 17:22:43 i Allmänt,

När jag gör hundkonsultationer så kan jag aldrig låta bli att ta upp hundens fysiska hälsa också. Jag brukar fråga om hundens foder och annat. Det som slår mig är att våra hundar också verkar ha blivit sjukare, precis som vi människor. Det är framförallt magproblem, klåda och eksem och ledproblem som våra hundar verkar lida av.
 
Jag brukar rekommendera att gå över till ett färskfoder utan spannmål och tillsatser, alternativt ett ekologiskt torrfoder utan spannmål och tillsatser. Men färskfoder är det bästa och då talar jag inte om burkmat utan om rått kött som Klass halvfoder, Mush, Vom og Hundemat mfl. Till ett sådant foder brukar jag rekommendera att man tillsätter lite råa grönsaker som broccoli, blomkål, sparris, haricon verts, gröna blad etc. Dessutom nyponpulver och nässelpulver. Nyponpulver är rikt på C-vitamin och flera andra vitaminer och ämnen som kroppen mår bra av. Det har också en väldigt gynnande effekt på leder och muskler. Nässelpulver har ett mycket rikt innehåll av vitaminer och mineraler och därför utmärkt till både hundar och människor. Dessutom har jag alltid rekommenderat att man ger hunden omega3 dagligen.
 
 
 
Tidigare trodde jag att det gick lika fint med omega3 i form av exempelvis linfröolja, men det stod snart klart för mig att linfröolja inte alls har samma effekt som marint omega3, dvs fiskolja. Jag har själv köpt den vanliga laxoljan från Arken, tills jag en dag fick höra av en vän som säljer en högkvalitativ omega3olja att fiskoljor inte ska lukta fisk. Om de gör det så är de redan härskna. Catz olja luktade förfärligt och åkte direkt i soporna. Det märkliga är att de flesta oljor redan är härskna när man öppnar flaskan, Har man turen att hitta en olja som inte är härsken så är det vanligtvis inte stabil i mer än några få timmar. Alldeles för kort tid för att oljan ska hinna ut i cellerna och göra nytta. 
 
Jag började med balansoljan från min vän till Catz för 2-3 månader sedan och min hund har inte det minsta problem med sin spondylos längre. Hon flyger fram över stock och sten med en turbomotor i kroppen efter att ha överlevt två cancerbesked och spondylos som hindrade henne från att leva ett normalt hundliv. Hon är 9 år och uppför sig nu som när hon var 3 år. Balansoljan är stabil i 35 timmar och hinner därför göra det den ska, dvs få kroppen i balans så att den kan läka sig själv. Jag känner till flera hundägare som berättar om symtomfrihet från artros, eksem, magproblem etc med hjälp av oljan och jag känner därför att jag vill bidra till hundars hälsa genom att skriva detta inlägg och starkt rekommendera färskfoder, nypon- och nässelpulver och balansolja till alla hundar. Är du nyfiken på balansoljan så går det bra att kontakta mig, den ger samma fantastiska möjligheter till självläkning på människor och katter.

Kommentarer

Postat av: Ewa Edblom

Publicerad 2016-09-11 22:33:19

Jag är intresserad av balansolja. Jag ger mina hundar vom eller barf blandat med mixade råa grönsaker och youghurt varje dag. De får också vitaminer av olika slag som jag köper via vetzoo och laxolja. Till kvällsmat får de kycklingvingar (råa), eller broskkött, eller märgben mm. vitaminerna jag har hemma just nu heter spirulina,nyponpulver,senior,,,,, Jag har en snart 11årig aussie och en 4 årig bordercollie.

Svar: Hej Ewa,
Det låter som du ger dina hundar en väldigt bra kombination, Dock skulle jag direkt sluta med laxoljan som ställer till problem i kroppen och bukspottskörteln i och med att den inte är stabil, dvs härsken, och gör mer skada än nytta. Även då det gäller vitaminer och mineraler som är syntetiska, dvs inte naturliga, ska man tänka sig för noga, de kan göra mer skada än nytta. Vad gäller balansoljan så är den makalös och jag kan rekommendera den varmt. Vill du ha mer info om det och råd om maten så får du gärna ringa mig på 076-223 49 83. Jag är i bland svår att nå så skicka gärna ett sms eller lämna meddelande så ringer jag upp så fort jag har tid. Mvh Camilla.
Camilla

Postat av: Ewa Edblom

Publicerad 2016-09-25 23:16:23

Var kan man köpa balansoljan? Jag bor i Sundsvall, finns den att köpa någonstans här, eller kan man beställa den på nätet?

Postat av: Birgitta Bergman

Publicerad 2019-01-12 17:45:51

Var kan jag köpa balansoljan tackar på förhand

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Camilla

Jag är utbildad Dog Listener av Jan Fennell i England och hjälper människor och deras hundar till en mer harmonisk tillvaro. Kolla gärna in min hemsida: www.hundlyssnaren.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela