hundlyssnaren

En blogg med tips om hur du förbättrar din kommunikation med hunden och blir en bättre flockledare. Även träningstips och hälsotips för din hund.

Det viktiga med att vänta

Publicerad 2015-05-02 19:25:24 i Allmänt,

Få hundägare inser vikten av att vänta. Vi människor är duktiga på att agera men inte så duktiga när det gäller att vänta. Var sak har sin tid, brukar man säga och det stämmer verkligen.
 
 
 
När man kommunicerar med hundar så är det viktigt att låta saker och ting sjunka in hos hunden. När hunden får tid på sig så hinner budskapet sjunka in ordentligt. Låt mig få beskriva detta genom ett exempel:
 
Du och hunden är på väg ut genom ytterdörren och du vill att hunden ska lära sig vänta och inte rusa ut före
dig. Du öppnar dörren och hunden försöker gå ut. Du stänger då dörren och hunden tvingas ta ett steg bakåt. Den ser lite snopen ut förstås. Du öppnar dörren igen, hunden gör samma försök att genast gå ut och dörren stängs ögonblickligen. Proceduren görs om på nytt några gånger. I detta exempel utför de flesta människor denna övning utan att ge hunden en paus för att budskapet ska hinna sjunka in. Man stänger dörren och öppnar den sedan igen alldeles för snabbt. Om hunden får vänta emellan så kommer den mycket snabbare att förstå vad du försöker säga.

Detta med att vänta och låta effekten av det du säger är också riktigt bra hundspråk och ger också dig en lugnare och mer säker energi, vilket hunden uppfattar som gott ledarskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Camilla

Jag är utbildad Dog Listener av Jan Fennell i England och hjälper människor och deras hundar till en mer harmonisk tillvaro. Kolla gärna in min hemsida: www.hundlyssnaren.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela